keskiviikko 19. joulukuuta 2012

jouluisia puuhia

Helpottaaksemme joulupukin ja tonttujen työtaakkaa, päätimme eskareiden kanssa valmistaa muutaman joululahjan kotiinviemisiksi. Ensimmäistä lahjaa aloimme valmistaa jo syyskuussa. Anne keräsi pihaltaan kirpeät omenat ja sitten pyysimme koulukummeja kanssamme hillotalkoisiin. Koululaiset kuorivat ja eskarit pilkkoivat omenat. Tiina pesi lasipurkit, keitti ja purkitti hillon.





Koululaiset olivat antaneet omppuhillot isänpäivälahjaksi, mutta eskareiden hillot odottivat Eijan kellarissa joulua. Teimme hillopurkkeihin kauniit etiketit ja koristimme kannet jouluisilla kankailla ja paperinarulla.



Toinen kotiinvieminen oli ovikranssi. Haimme pari säkillistä oksia uuden päiväkodin tieltä kaadetuista isoista koivuista. Anna-opiskelija pyöritti oksat kranssille ja lapset laittoivat koristeeksi joulunauhaa, tammenterhoja sekä napeista tai helmistä tehtyjä koristeita. Kranssin paketointiin valmistettiin vielä kauniit lahjapussit.






Ja kun työt olivat valmiit, oli aikaa leikille ja peleille niin sisällä kuin ulkona. Eskarin pihan liukumäki huokuttelee myös koulukummeja mäenlaskuun.



Kiitos Essin äidille pilttipurkeita ja tammenterhoista, 
jotka olivat ratkaisevassa osassa jouluaskarteluissamme.


1 kommentti:

  1. Voi näitä aarteita on piiloteltu, ihanaa että lapset saavat itse kokea antamisen ilon, kun työtä on tehty pitkin syksyä! Iso kiitos teille, ja iloista joulua!

    VastaaPoista