torstai 22. elokuuta 2013

yhdessä on hyvä olla

Esikoulua on käyty jo kaksi viikkoa. Olemme tutustuneet toisiimme, opetelleet toistemme nimiä sekä koulun sääntöjä ja tapoja. Toistaiseksi olemme pysytelleet eskarin omalla pikkupihalla, mutta lapsille on luvattu, että syyskuussa portit koulun pihalle aukenevat. Sitten pääsee vähän isompiin kiipeilytelineisiin ja tapaa tuttuja ja sisaruksia alakoulun puolelta; tietysti koululaisetkin ovat tervetulleita eskarin hiekkalaatikolle ja liukumäkeen. Pihalla on pelattu jalista ja hypätty narua, leikitty hippaa ja tehty hiekkahommia; eskarin piha on täynnä hienoja kiviä, joita kerätään aarteiksi ja tuodaan varmaan kotiinkin. Viime aikoina kivistä on murskattu myös toivomuspölyä...

Inaria ja Anni etsivät kauniita kiviä.
Kristalla on käytössä hiekkamuotit.

Tiistaina 20.8. aurinkoinen sää houkutteli meidät kävelylle. Kuljimme sinisen sillan ja Rautatieaseman kautta Asemanlammen leikkipuistoon, jossa sai temmeltää haluamissaan laitteissa. Samalla tuli harjoiteltua jonossa ja parijonossa kulkemista sekä liikennesääntöjä.


Eskarissa kun ollaan, niin monenlaista on jo keretty opetella. Käsite samanlainen on tullut tutuksi. Lukusanoja, lukumääriä ja numeromerkkejä on harjoiteltu itse leikattujen numerolappujen sekä pikku tilpehöörin avulla. Kehonosien nimiä on muisteltu ja oma kuva piirretty lyijykynällä. Pienet nimilaput on kirjoitettu kansioon ja isot koristeeksi seinälle. Kukkia on painettu kämmenellä, ja satuja ja tarinoita kerrottu. Pikkumetsän esiopetusmateriaaliin on tutustuttu sen verran, että Pupulan perheen nimet muistetaan ja onpa pupuperheen kuvatkin jo kansioon väritetty. Lauluja ja taputuksia on harjoiltu. Eskaripäivä on aina aloitettu viikonpäiviä ja muita kalenteriasioita tarkastelemalla. 

Satu auttaa Valtteria kelta-mustan kukan painamisessa.
Topi ja vihreä käsi.
  Leo keskittyy varren maalaamiseen. 
 Numerot järjestyksessä ja pöytä täynnä laskettavaa.
 Ella ja Isac laskevat tarkasti.
Kohta alkaa olla valmista.
 Ibuuitaitai-laulun taputukset naurattavat.
 Manu kirjoittaa nimeään silkkipaperipalloilla.
 Lotta keskittyy liimaamiseen.

 Krista värittää Pupulan perhettä, Manu piirtää kaloja samanlaisiksi.

 Topi ja Nastja värittävät.
Työn touhussa. 
Inaria, Jenni ja Anni leikkivät hevosilla.
 Ella ja Krista pelaavat Arvaa kuka -peliä, Aada tarkkailee tilannetta.
 Pojat rakentavat legoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti