sunnuntai 26. elokuuta 2012

uuden opettelua

Taas on viikko vierähtänyt. Olemme pohtineet useana päivänä eskarin sääntöjä ja kirjanneet yhdessä sovitut asiat paperille. Ruokailu kouluruokalassa on alkanut sujumaan hyvin. Lapset muistavat, mihin vaatteet jätetään ja missä kädet pestään. Ruuan ottaminen ja tarjottimen kantaminen ei enää näytä jännittävän suuremmalti. Ja ruoka on ollut niin hyvää! Kiitos ruokalan emännille.

Torstaina välttelimme sateista keliä ja marssimme sen sijaan koulun liikuntasaliin juoksemaan X-hippaa ja keksihippaa. Myös pituushyppyä harjoiteltiin. Perjantaina oli taas niin hieno ja lämmin elokuun päivä, että telmusimme pitempään ulkona. Eskarin piha on melko pieni, mutta kyllä sieltä kaikille on tekemistä löytynyt. Hyppynarulla hyppääminen on ollut suosittua, paitsi perinteisellä tyylillä niin myös aaltoja, käärmeitä, lohikäärmeitä ja esteitä hypäten. Hiekkalaatikko vetää puoleensa autokuskeja, teiden rakentajia ja tunnelinkaivajia. Erilaisille kiinniottoleikeille on omat kannattajansa. Tosin välillä jahtaamisleikit on pitänyt jättää tauolle, kun meno on yltynyt turhan villiksi. Pikkuinen kiipeilyteline ja liukumäki sekä keinut ovat myös kovassa käytössä. Ja tietenkin aidan raoista pitää seurata elämää koulunpihalla ja jutella välituntiaan viettävien sisarusten ja kevereiden kanssa.

KLIKKAA KUVIA, NIIN SAAT NE ISOMMIKSI.





Aakkoskirjaan on tehty ensimmäinen sivu, O niin kuin OMENA. Ruokalasta saatuja maitopurkkeja on päällystetty huovalla ja koristeltu monenlaisin tilpehöörein. Osa on kerennyt tehdä kangasväreillä rasiaan nimilapunkin. Saamme rasiat ensi viikolla käyttöön; ja sitten on mukava ottaa omasta rasiasta lyijykynä, kumi ja puuvärit eskaritehtävien tekemiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti