keskiviikko 29. elokuuta 2012

liikuntaesikko

Tiistaina 28.8. meillä oli ensimmäinen ESIKKO. Esikko tarkoittaa tänä lukuvuonna sitä, että esikoululaiset, ekaluokkalaiset ja tokaluokkalaiset viettävät yhdessä aamupäivän tietyn teeman parissa. Syyslukukaudella kokoonnumme kerran kuukaudessa ja ensimmäinen kokoontuminen oli liikunnan merkeissä.

Marssimme aamulla pitkässä letkassa urheilualueelle. Meitä olikin koolla aikamoinen joukko: noin 90 lasta ja 10 aikuista. Saimme aikaan upean piirin! Verryttelimme jumppalaulun avulla ja sitten jakaannuimme ryhmiin. Jokaiseen ryhmään tuli lapsia niin eskarista kuin eka- ja tokaluokaltakin. Ryhmäläiset saivat värikoodit käteensä ja pian sinisin, punaisin, keltaisin, vihrein ja mustin pistein koristeltuja lapsia kirmasi liikuntarasteille.

Rasteilla harjoiteltiin pituushyppyä, pallonheittoa ja juoksua sekä venyteltiin ja leikittiin keksihippaa. Isommat koululaiset olivat hienosti malleina pienemmille ja toiminta rasteilla sekä siirtymiset eri rastien välillä sujuivat kerrassaan mainiosti. Meillä oli oikein mukava ESIKKO raikkaan syksyisessä kelissä. Ja aamuisen liikunnan jälkeen Ruokalan mantelikala maistui maukkaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti