lauantai 15. syyskuuta 2012

urheilupäivä

Mäntyharjun perusopetuksen urheilupäivää vietettiin lauantaina 15.9. Koolla oli paitsi Yhtenäiskoulun myös Kirkonkylän, Leppäniemen, Toivolan ja Varpasen koululaiset. Lauantaille oli luvattu rankkaa vesisadetta, mutta onneksi aamupäivän osalta ennusteet menivät pieleen ja sää suosi meitä. Ennätimme urheilukentälle juuri sopivasti kuulemaan Koulurauhan julistuksen ja näkemään, kuinka ekaluokkalaiset koulukummeineen päästivät ilmapallot taivaalle.
Siniset ja punaiset ilmapallot värittivät taivaan.
Eskarit osallistuivat 40 metrin juoksuun. Tytöille ja pojille oli omat sarjansa, joissa molemmissa oli useampi lähtö. Juoksun jälkeen kilpailujännitys purkautui niin, etteivät lapset meinanneet pysyä housuissaan. Lähdimmekin kisakatsomosta läheiseen metsään päästelemään enempiä höyryjä.

Palasimme takaisin kentälle palkintojenjakoon. Sekä tyttöjen että poikien sarjan voitto tuli meille! Onnea voittajille ja  onnea kaikille osallistujille. Voittajien oli helppo hymyillä, mutta pettymyksen kyyneliltäkään ei vältytty, kun huomattiin, että mitalit ripustettiin vain kolmen parhaan kaulaan. Vaikea oli myös ymmärtää, ettei mitalia tullut silloinkaan, vaikka olisi ollut oman lähtönsä ensimmäinen tai toinen.
Jooa oli maistellut metsässä mustikoita voittonsa kunniaksi.
Harmitus kuitenkin unohtui, kun pääsimme Kisalan pihalle tutkimaan poliisi- ja paloautoja sekä silittelemään Ransua, Nallea ja muita kaverikoiria. Kisalan sisätiloissa olisi ollut paljon mukavaa tekemistä, mutta ennätimme vain tekemään pikaisen kierroksen väen täyttämässä hallissa. Onneksi eskareilla oli keltaiset heijastinliivit, jotta erottuivat väenpaljoudesta! Seuraavaksi suuntasimme ruokalaan, mutta sekin oli niin tupaten täynnä ihmisiä, että katsoimme parhaaksi ensin piipahtaa eskarin pihalla leikimässä. Lauantain urheilupäivämme päättyikin sitten kouluruokalassa nautittuun keittolounaaseen.
Kaverikoirat olivat pukeutuneet syksyn muotiväriin oranssiin.  
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti