maanantai 17. syyskuuta 2012

nopealla ja hitaalla tempolla


Ensimmäisenä lukudiplomikirjana luimme Johanna Venhon ja Marjo Nygårdin Ollaan kotona eli kuinka kuunnellaan hiljaisuutta. Kirja kertoi Sampsa-pojasta, joka tykkäisi olla kotona kaikessa rauhassa, mutta jonka äiti ja isä ovat kovia reissaamaan, harrastamaan ja juoksemaan ympäriinsä. Sampsan löytämä kultakuoriainen antaa perheelle Lahjan, jonka myötä opitaan kuuntelemaan hiljaisuutta ja olemaan kotona kaikessa rauhassa.

Eskarit kertoivat, mitä he kaikkein mieluiten tekisivät vanhempien kanssa silloin kun ei ole kiire mihinkään. Aleksei, Essi ja Annika haluaisivat keskittyä leipomiseen; kakkua, pullia ja joulupipareitakin olisi mukava pyöräytellä. Jasper ja Markus lähtisivät vanhempien kanssa pyöräretkelle, kun taas Antti ja Jimi ottaisivat vanhemmat mukaan legorakenteluun. Viivi pelaisi Afrikan tähteä ja Tiia leikkisi koulua; äiti saisi olla opettaja. Ella haluaisi leikkiä aarteenmetsästystä; äiti tekisi kartan ja piilottaisi vihjeet. Justus lukisi isin kanssa tieto- ja satukirjoja; Emma kuuntelisi äidin lukemia Mikki Hiiri -kirjoja. Simeon pelasi perheen kanssa lautapelejä, erityisesti Rosvo ja poliisi -peliä. Yodaa miellyttäisi ottaa päiväunet äidin kanssa äidin sängyssä. Ville puolestaan lähtisi äidin kanssa BMX-radalle temppuilemaan pikkupyörällä. Aleksi lähtisi perheen kanssa onkikilpailuihin; Henrik taas haastaisi vanhemmmat sulkapallo-otteluun. Ja Mette tykkäisi siivota äidin kanssa.

Rauhan ja kiireen teemaan liittyen lauloimme ja kuuntelimme myös hidas- ja nopeatempoista musiikkia. Rimsky-Korsakovin Kimalaisen lennosta lapset arvasivat heti, mikä eläin on kyseessä. Saint-Saensin Joutsenta arvuuteltiin enemmän; ehdotuksia tuli muun muassa kilpikonnasta ja hylkeestä. Musiikkia kuunnellessamme johdimme ensin kapellimestareina näkymätöntä orkesteria, sitten otimme kynät käteen ja piirsimme kimalaisen kiireistä lentoa ja joutsenen ylvästä lipumista.

Vaapukkaryhmäläiset liimaavat joutsenet ja kimalaiset paikoilleen.


 Yodan kimalainen lentää musiikin tahdissa.
 Kimalaisen lentoja.

 Joutsenen lipumista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti