Eskareiden mielestä parsakaali ja kukkakaali olivat maukkaimpia kaaleja. Myös tutunmakuiset porkkanat ja kurkut maistuivat lapsille. Jotkut maistoivat ensimmäistä kertaa punakaalia, naurista tai raakaa perunaa. Raaka punajuuri maistui makealta; retiisit sen sijaan olivat kirpeitä. Jännityksellä avasimme herneenpalkoja - onkohan täällä mato?!
Tutkimme myös viljan jyviä ja maistelimme ruisleipää. Jotkut uskaltautuivat maistamaan pillisipulia ja rohkeasti lipaisimme myös Paholaisen hilloa. Jälkiruuaksi saimme puolukoita, Mäntyharjussa kasvatettuja viinirypäleitä ja omenoita.
Kiitos yhteistyöstä syystorin antimien hankinnassa ja esillelaitossa
keskuskeittiö Huhmarille, S-market Mäntyharjulle
sekä tietysti varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti