perjantai 21. syyskuuta 2012

syystorilla

Torstaina Touhulan, Sopukan ja Yhtenäiskoulun lapset pääsivät vierailemaan Touhulan saliin perustetulle syystorille. Torilla oli esillä monenlaisia juureksia ja vihanneksia. Tunnistimme eri kasviksia ja ihailimme kauniita värejä. Katselimme, haistelimme ja erityisesti maistelimme. Pikkuruiset ruusukaalit naurattivat lapsia. Koristekurpitsat olivat niin houkuttelevan näköisiä, että lapset olisivat halunneet maistaa niitäkin; tyydyimme kuitenkin kesäkurpitsaan. Sellerin tuoksu tuntui voimakkaana. Toripöytää koristivat myös kauniit kukat ja syksyiset oksat.

Eskareiden mielestä parsakaali ja kukkakaali olivat maukkaimpia kaaleja. Myös tutunmakuiset porkkanat ja kurkut maistuivat lapsille. Jotkut maistoivat ensimmäistä kertaa punakaalia, naurista tai raakaa perunaa. Raaka punajuuri maistui makealta; retiisit sen sijaan olivat kirpeitä. Jännityksellä avasimme herneenpalkoja - onkohan täällä mato?!

Tutkimme myös viljan jyviä ja maistelimme ruisleipää. Jotkut uskaltautuivat maistamaan pillisipulia ja rohkeasti lipaisimme myös Paholaisen hilloa. Jälkiruuaksi saimme puolukoita, Mäntyharjussa kasvatettuja viinirypäleitä ja omenoita.

Kiitos yhteistyöstä syystorin antimien hankinnassa ja esillelaitossa 
keskuskeittiö Huhmarille, S-market Mäntyharjulle 
sekä tietysti varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti