tiistai 14. toukokuuta 2013

ihan pihalla

Kevätaurinko lämmittää ja eskareiden mieli halajaa pihalle temmeltämään. Muutama viikko sitten suurta huvia aiheutti rosvo ja poliisi -leikki, jossa aikuiset olivat rosvoja ja lapset poliiseja. Tätä leikittiin yhdessä eskareiden ja viiskareiden kanssa. Jalkapallo ja keinuminen on aina suosittua, samoin hiekkaleikit. Myös vanha kunnon ruutuhyppely on viime aikoina alkanut kiinnostaa.

 Rosvot on saatu kiinni ja köytetty penkkiin.
Emma ja Mette hyppäämässä.
Tekemistä löytyy niin liukumäen päällä kuin alla.
Poikien futispeli.
Nastja ja Amaliia hiekkiksellä.

Helatorstain aattona pihalle saatiin luupit ja suurennuslasit, ja melkein kaikki lapset innostuivat ötököiden bongaamisesta. Pihasta löytyi tarkasteltavaksi ainakin muurahaisia, matoja ja koppiksia. Joku oli nähnyt leppäkertun, joku taas sitruunaperhosen ja suruvaipan.

Jasper ja Aleksi katsovat tarkkaan.
Tiia, Aleksei ja Yoda.
Annika laittaa multaa Ellan ötökkäpurkkiin.
Viivi ja pojat.
Ötökkäbongauksen lomassa voi pelata vaikka keinupalloa.

Perjantaina 3.5. eskarit osallistuivat ympäristön siivouspäivään yhdessä muiden koululaisten kanssa. Saimme roskapussit ja jätesäkin ja läksimme siistimään eskarin ympäristöä. Yllättävän paljon roskia löytyikin; saimme yhden jätensäkin melkein täyteen roskaa. Harmi vaan, että tullessamme ruokailusta, joku oli jo tiputellut karkkipapereita meidän juuri siivoamallemme alueelle. :(
Henrik ja Essi siivoustalkoissa.

Koko syksyn ja talven olemme tolkuttaneet lapsille, että runsaasti päälle, ei saa riisua collagehousuja ja -huppareita, vaan ne jätetään ulkovaatteiden alle. Nyt on oppi mennyt niin hyvin perille, että on vaikea saada joitakin lapsia luopumaan välivaatteista. Hiki virtaa jalkapallon pejaajilla, kun tuulipuvun alla saattaa olla kolmekin paitaa... Mutta eiköhän tässä ajatus ala tottumaan siihen, että se kesä ja lämpö on todella täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti