tiistai 30. huhtikuuta 2013

hattupäivä

Vapunaattona Yhtenäiskoulussa oli hattupäivä. Tavallisesti koulun sisätiloissa ei saa käyttää päähineitä, mutta nyt hatut sai olla päässä koko päivän. Siltä varalta, ettei kotoa löytyisi mitään sopivaa vappuhattua, koulukummit olivat suunnitelleet eskareille paperihatun. Yhdessä kummien kanssa niitä viime viikolla taiteltiin ja taiteiltiin.
 Justuksen harjoitushattu on jo tehty; nyt Sonja-kummi auttaa taittelun alkuun.
 Eelis-kummi tasoittaa saksilla ylimääräiset käänteet Markuksen hatusta.
Nelli ja Viivi sekä Ella ja Essi työn touhussa.

Eskareilla oli lupa hattupäivänä sonnustautua muuhunkin vappurekvisiittaan kuin hattuun. Kouluun ilmestyikin aamulla muun muassa merirosvo, ötökkä, kissa ja prinsessa. Opiskelija Stiina ja harjoittelija Kirsi olivat valmistelleet lapsille vappuleikkejä ja -kilpailuja. Ensin esitettiin pantomiiminä eläimiä, ammatteja ja satuhahmoja, joita kaverit arvailivat. Sitten tehtiin joukkueet ja vastailtiin tietokilpailukysymyksiin. Vaikein kysymys oli teletappien NuuNuun värin muistaminen. (Se oli siniharmaa.)
 Seremoniamestarit Kirsi ja Stiina.
 Markus esittää, muut arvaavat.
 Jooan vuoro esittää.
 Annikan pantomiimi.
Tietovisassa joukkueet valitsivat A, B tai C-vastauksen.

Tanssikilpailussa piti tanssia parin kanssa sanomalehden päällä. Lehteä taiteltiin koko ajan pienemmäksi ja silti tanssiparin piti pysyä lehden päällä. Vappupippalot päättyivät discoon, jossa soivat Robinin ja Hevisauruksen hitit.
 Tanssiparit on valittu.
 Simeonin ja Villen on vielä helppoa tanssahdella.
 Tiina ja Stiina tanssituomareina.
 Emman ja Meten taidonnäyte.
 Sanomalehti on pienentynyt ja tanssi käy vaikeammaksi.
 Jimi ja Justus lähikontaktissa.
 Markus katsoo tarkasti Aleksein ja Henrikin tanssiaskeleet.
Tanssimestareita olivat Nastja ja Aleksi; onnea voittajille.
"Mun sy-sy-sydämestä puuttuu palanen ja uu-uu se on sun näköinen!"

Ruokalassa oli tarjolla maukkaita kalaleikkeitä perunan, valkokastikkeen ja salaatin kera; sekä yllätyksenä munkkeja ja mehua. Eikä yllätykset päättyneet munkkitarjoiluun, vaan saimme kotiinviemisiksi upeat foliopallot, jotka Justuksen vanhemmat eskareille lahjoittivat. Kiitos Marisa ja Antti; lapset olivat palloista aivan haltioissaan.
 Pallomestari Antti.  
Aleksi valitsi Muumipallon.

HAUSKAA VAPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti