torstai 25. huhtikuuta 2013

liukuja ja potkuja


Keskiviikkona 24.4. oli neljäs ja viimeinen uintikerta Vierumäellä. Matkanteko linja-autossa oli jo tuttua, ja lapset olivat varanneet reissulle viihdykettä mukaan; osa selaili kirjoja tai sarjiksia, osa piirteli ja väritteli. Tuossa tuokiossa olimme perillä ja tällä kertaa Hillat pikapesujen kautta siirtyivät uimahallin puolelle, jossa uimaopettajat Hanna ja Sara jo meitä odottivatkin. Poikien puolen pukuhuonetta valvomaan saatiin koulun puolelta Jani-avustaja. Vaapukat lähtivät odottelemaan omaa uintivuoroaan leikkikentälle.

Pikkualtaassa ensin kerrattiin aiemmin harjoiteltuja juttuja ja leikittiin muutama leikki. Sitten siirryttiin isompaan altaaseen uimaan lötköpötköjen avulla. Potkuharjoituksia sai tehdä oikein kunnolla, kun uimaopet nostivat kaikki lapset lautalle, jossa nämä pistivät "moottorit" käyntiin. Altaan vierellä kameran kanssa hääräillyt Eijakin melkein kastui, kun eskareiden jalat oikein potkivat ja roiskuttivat vettä monen metrin päähän.
Lötköpötkö on mainio apu uimareille.
Hanna-ope auttaa tarvittaessa.
Hanna ja Sara lastaavat lapsia lautalle.
Ensimmäinen lautta on lastattu valmiiksi ja Sara vetää sen liikkeelle.
Essin vuoro asettua toiselle lautalle.
Vesi roiskuu!
Kuusi lasta mahtui samalle lautalle.
Kumpi lautta väistää?
Vaapukat marssivat Annen johdolla kohti uimahallia.

Lauttauiskentelun jälkeen käytiin pikkualtaalla vielä harjoittelemassa liukuja. Hanna kehui, että eskareiden rohkeus ja uimataidot ovat kovasti edenneet näiden neljän uimakoulukerran aikana. Viimeisen kerran kunniaksi päästiin vielä lämpimään porealtaaseen rentoutumaan. Sitten olikin aika tehdä loppupiiri ja sanoa kiitokset ja hyvästit. Mukavaa oli!
Hanna opastaa Aleksin oikeaan liukuasentoon.
Tiia uskaltaa jo lähteä liukuun kasvot veden alla.
Matkalla porealtaaseen.
Milloin se poreilu alkaa!
Nyt kiehutaan kuin perunat kattilassa.
Leijona vartioi uimareita.

Opiskelijaravintola Kaskela oli tällä kertaa niin täynnä porukkaa, että Vaapukat päätyivät syömään Vanhan Salin puolelle. Kinkkukiusausta oli tarjolla molemmissa ravintoloissa. Ruokailun jälkeen etsittiin taas kadonneita hanskoja ja uikkareita; onneksi kaikki kadoneet tavarat löytyivät.

Kiitokset mahtaville uimaopettajille Hannalle ja Saralle sekä 
kivalle kuljettajallemme Jarmolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti