perjantai 5. huhtikuuta 2013

uimakoulussa


Keskiviikkona 3.4. eskarit matkasivat Vierumäelle uimakouluun. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen, ja niin odotettu, että muutamat lapset olivat heränneet jo ennen aurinkoa valmistautumaan lähtöön. Pertunmaan Linjaliikenteen auto starttasi Yhtenäiskoulun pihasta täynnä iloisia ja vähän jännittyneitä lapsia. Aikuisille jännitystä aiheutti, kun reissulle mukaan varattu Vesa joutuikin jäämään sairauslomalle, mutta onneksi saimme mukaan Jooan isän sekä koulun puolelta Jan-avustajan poikien pukuhuonetta valvomaan.
Hillat uimahallin edustalla.
 Leikkikentällä oli hieno kiipeilyteline.


Ensimmäisellä uintireissulla Vaapukat pääsivät ensimmäisinä tositoimiin. Hillat kerkesivät hetken aikaa peuhata leikkikentällä, ennen kuin lähtivät valmistautumaan uintiin. Altaalla meitä odotti uimaopettaja Hanna sekä opiskelijat Sara ja Joonas. Ensimmäisellä kerralla kaikki lapset polskivat yhdessä. Veteen totuttauduttiin erilaisten leikkien ja pelien avulla. Altaan pohjalta kerättiin pyykkipoikia ja vanteita, käsillä ja jaloilla. Väliin painettiin kasvot veteen ja tarkistettiin, ettei pinnan alla näy haita. Ja eikös vaan hain selkäevä välillä pilkahtanut näkyviin... Lötköpötkön päällä koitettiin istua ja ratsastaa, ja monenlaista hippaa leikittiin. Lapsilla näytti olevan hauskaa, ja nekin, joita oli etukäteen jännittänyt aika lailla, olivat innolla mukana leikeissä.

 Hanna-open ohje kuunneltiin aina altaan portailla istuen.
 Joonas jakaa lötköpötköjä.
Sara kertoo tytöille leikin säännöt.
 Hanna on hippana.
 Kaikki on saatu kiinni.
Loppupiirissä sanottiin heipat.

Uinnin jälkeen pääsi saunaan lämmittelemään ja pillimehua juomaan. Pesujen ja pukemisen jälkeen marssimme opiskelijaravintola Kaskelaan syömään. Vaapukat olivat omaa ruokailuaan jo lopettamassa, kun Hillat vasta aloittivat. Ravintola oli aika täynnä ja istumapaikkoja piti etsiä, mutta lopulta kaikille paikka löytyi ja pääsimme maistelemaan lihamureketta. Kaskelan mehuvalikoima taisi tosin kiinnostaa osaa lapsia enemmän kuin lautaselle kerätty ruoka. Puoli yhdeltä kuljettajamme Jarmo käänsi linja-auton nokan kohti Mäntyharjua. Yllättävän pirteänä oli porukka uintien jälkeen; eipä tainnut kukaan nukahtaa autoon. Kotimatkalla bussin etuosan matkustajien viihdyttämisestä pitivät huolta Emma ja Mette, jotka lauloivat antaumuksella Robinia ja Cheekiä. 

Kolme uimakoulureissua vielä odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti