keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

jänniä juttuja

Huhtikuun lukudiplomikirjana meillä on Eija Timosen kirjoittama Riimurasia: tarinoita noidista, peikoista ja muista oudoista olioista. Nimensä mukaisesti kirjasta löytyy "vanhan kansan tarinoita", joissa mennikäiset ovat vallanneet majatalon tai isäntä-vainaa kummittelee ahneelle vaimolleen. Tarinoita on luettu pikkuhiljaa ja tänään keskiviikkona teimme aiheeseen liittyvän tehtävän. Lapset leikkasivat mustan silhuettikuvan; aiheina oli lohikäärmeitä, susia, mörköjä ja muita kummajaisia. Sitten kuvasta keksittiin tarina ja aikuinen kirjoitti sen muistiin. Osalla lapsista juttua tuli niin, ettei aikuinen meinannut keretä kirjoittaa, osalle tarinan keksiminen oli vaikeampaa. Tässä muutama tarina maistiaisiksi:

Hirviö ja peikko
Hirviö ja peikko taisteli. Ja peikko lähti karkuun. Sitten hirviö meni sen luokse. Ja hirviö sai kyytiä! Peikko potkaisi sitä ja anto selkään. Sitten hirviö lens pois. Ja hirviö kävi hakeen kavereita. Ja sitten peikko meni sen hirviön luo. Peikko ei löytäny sitä. Mutta sitten kun se löysi, ne oli kavereita.
- Jimi -

Tomi ja saalistus
Olipa kerran susi, joka lähti metsään etsimään saalista. Suden nimi oli Tomi. Susi nimeltä Tomi löysi metsästä saaliin, joka oli bambi. Tomi söi bambin. Sen jälkeen Tomi jatkoi metsässä saalistamista ja kohtasi matkalla karhun. Tomi joutui taistelemaan karhua vastaan. Taistelu oli raju, mutta Tomi voitti sen. Tomi kantoi karhun mökkiin, jossa Tomi jakoi saaliinsa muiden susien kanssa. Tomista tuli susilauman johtaja ja käski muiden susien etsiä jatkossa saaliinsa itse. Tämän jälkeen Tomi hyppäsi joen yli, muttei päässytkään. Tomi putosi jokeen. Vedessä Tomi törmäsi krokotiiliin, muttei voittanut sitä. Tomi oli vakavasti haavoittunut, mutta selvisi taistelusta hengissä. Tomi palasi susilaumansa luokse. Yöllä muiden susien nukkuessa Tomi teki päätöksen, että karkaa. Kolmantena päivänä se saapui takaisin.
- Annika -

Kissa ja kummitus
Kissa nukkui ja sitten äkkiä hän kuuli kovaa ääntä. Hän meni olohuoneeseen. Sitten hän näki kummituksen! Hän juoksi äkkiä petiin. Sitten hän nukahti uudestaan. Ja hän näki unta kummituksista...
- Essi -

Koutsi söi zombien
Koutsi nukkui. Sitten oveen pamahti. Sitten se heräs ja meni kattomaan, mitä siellä tapahtui. Se hyppäsi sohvalle ja katto ikkunasta. Se näki kaksi zombieta hakkaamassa ovea. Sitten se avasi oven ja ne kaks zombieta tuli sisälle. Sitten se Koutsi raapi ne kappaleiksi. Sitten se näki zombien takana yhen velhon. Velho heitti aseestaan sinisiä palloja, mutta ne meni ohi. Velho lähti pois. Koutsi meni lepäämään ja zombiet kuoli, kun auringonvalo tuli.
- Jooa -

Pahuuden maa
Oli linna pahuuden maassa. Tuli taistelu lohikäärmeen kanssa. Prinsessa pelastui. Lähtivät lentämään pilviin ja tapasi kiltin lohikäärmeen. Kaikki kolme lähtivät linnaan.
- Aleksi -

Pelottelijakissa
Kissa hiippaili metsässä. Sillä on punaiset silmät, terävät hampaat, musta nenä ja se pelottelee kaikkia!
- Mette K. -

Vintiö
Olipa kerran noita, joka halusi tappaa ihmisiä. Hän kuoli!
- Yoda -
 Viivi kirjoitti tarinansa ihan itse.
 Amaliia tulkkasi Nastjan tarinan suomeksi.
 Jasperilla tarinalla on iskevä nimi.
 Reetan tarinassa saunakaan ei taltuta hirviötä.

Tarinankertomista jatkettiin päivällä taiteilijavieraamme Susanna Pälviän kanssa. Susanna tutustui eskareihin pienissä neljän lapsen ryhmissä, ja jokainen lapsi sai kertoa tarinan sekä piirtää siitä kuvan. Tarinat ripustettiin satupuuhun. Ihan kaikki lapset eivät tänään ennättäneet satuilemaan, mutta tapaamme Susannan taas perjantaina. Susanna myös jatkaa vierailujaan eskarissa pitkin kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti