keskiviikko 18. joulukuuta 2013

tonttuilupäivä

Keskiviikkona 18.12. koulussa oli tonttuilupäivä. Meillä eskarissa tonttuilu alkoi heti aamusta, kun tonttulakkeihin ja muihin tonttuasusteisiin pukeutuneet eskarit kokoontuivat saliin laulamaan joululauluja. Tämänvuotinen suosikki taitaa olla Petteri Punakuono, mutta lauloimme myös Joulupukki, Soihdut sammuu, Porsaita äidin, Joulupuu on rakennettu, Joulu on taas ja Kulkuset sekä lorusimme Olen tonttu ja Lelukaupan ikkuna.

Tonttuilupäivänä oli lupa herkutella, joten päätimme pitää nyyttikestit. Laitoimme luokassa pöydät uuteen järjestykseen ja keräsimme herkut tarjolle. Ylimäärästä jännitystä aamuun toi palovaroittimen kilinä. Nappasimme eteisestä kengät jalkaan ja kipaisimme ulos. Lapset olivat hämmentyneitä, kun ulos mentiin ilman ulkovaatteita, ja huolissaan, että sinne menivät kaikki karkit ja keksit ja muut, jos koulussa nyt on tulipalo. Heti ulos päästyämme tuli kuitenkin kuulutus, että ei ole mitään vaaraa, palovaroitinta vain testattiin. Palasimme takaisin luokkaan ja iloisten joululaulujen soidessa kävimme herkkupöydän kimppuun.

Herkkua on siinä monenlaista...

Mukit toimivat paikkakortteina.

Jonotus sujui sopuisasti.

Sitten herkutellaan!


Ulkoilun ja ruokailun jälkeen koitti päivän toinen jännittävä hetki, kun kävimme esiintymässä kummiluokalle. Aluksi kävimme toivottamassa hyvää joulua ja ojentamassa kortin omalle koulukummille. Sitten oli vuorossa jouluisia riimejä ja pieni joululaulu. Hienosti meni!


Pieni hetki kerittiin leikkiä, mutta sitten piti raivata lelut ja pelit hyllylle. Tällä kertaa kukaan ei valittanut leikin lopettamisesta tai viivytellyt siivouksen suhteen, sillä eskaripäivämme päättyi uudelle kierrokselle nyyttikestipöydässä. Kaikkea emme ehtineet ja jaksaneet syödä, joten ei auta muu kuin jatkaa herkuttelua huomennakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti