torstai 10. huhtikuuta 2014

kevään merkkejä

Kevätaurinko lämmittää nyt sisälläkin; sen verran monta aurinkoa luokan takaseinällä loistaa. Lapset piirsivät harpilla ympyröitä ja maalasivat syntyneet renkaat vesiväreillä niin, että ne ovat reunalta vaaleankeltaiset ja tummenevat keskeltä. Auringon keskus loistaa oranssinpunaisena.









Auringonpaiste sai myös ruohon kasvamaan ja lampaat hyppäämään ruohikkoon. Aluksi leikkasimme paperista sabluunan, lampaanvartalon, ja kiinitimme sen valkoiselle vesiväripaperille sinitarralla. Myös paperin reunat oli teipattu. Sitten teimme pahvinpalasta ja villalangasta leimasimen, jolla painoimme vihreitä ruohonkorsia vesiväripaperille. Kun teippi poistettiin, paperiin jäi valkoiset kehykset ja kun sabluuna poistettiin, ruohikossa näkyi pullea lammas. Lopuksi leikkasimme mustasta paperista lampaalle jalat, hännän, pään ja korvat. 









Multahommiakin on kevään kunniaksi tehty. Kouluruokalasta kierrätetyt kiisselipurkit toimivat nyt rairuohon kasvatuspurkkeina. Tai itse asiassa kylvimme niihin ohraa. Muitakin kylvökokeiluja on tehty, mutta niistä juttua sitten myöhemmin.





Ohra iti hyvin ja muutamassa päivässä purkit viheriöivät kauniisti. Koristelimme ruohopurkit rypytetyllä kreppipaperilla ja pikku kukalla.







1 kommentti:

  1. Taas hienoja töitä, erityisesti lampaat ruohikossa olivat huippuja! Kivoja kuvia lapsista myös!!

    VastaaPoista