keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

nyt saa hajottaa

Huhmarin keittiöstä tulee meille viikottain aamu- ja välipalaa varten juustoa ja leikkeleitä pakattuina napakoihin muovirasioihin. Päätimme käyttää rasiat hajotuskoneen askarteluun. Koneita varten tarvittiin myös talous- tai vessapaperirullan hylsyjä, joita lapset toivat kotoa.  Eskarit olivat ihmeissään, kun kuulivat että teemme hajotuskoneita. Ja vielä enemmän ihmeissään, kun kuulivat että koneilla hajotetaan lukuja.

Lapset päällystivät hylsyn tapettipaperilla ja leikkasivat siihen lovet. Muovirasiaan he tekivät pienen nimilapun. Muovirasian väliseinän ope liimasi paikoilleen kuumaliimalla. Sitten vaan hajottamaan!




Hajotimme ensin yhdessä lukua viisi. Kaikilla lapsilla oli viisi "timanttia", jotka tiputettiin tötteröstä rasiaan. Kirjasimme taululle ylös, miten timantit jakaantuivat rasian oikealle ja vasemmalle puolelle. Esimerkiksi 1 + 4 tai 5 + 0 tai 2 + 3. Luvunhajottaminen oli lapsista mukavaa ja jotkut ovat halunneet hajottaa lukuja vapaan leikin aikanakin.



Luvunhajottamisen lisäksi numerot muutenkin ovat olleet eskareista kiinnostavia ja hauskoja. Pikkuisen olemme tutustuneet jo kymmenjärjestelmäänkin. Ja nyt keväällä esimerkiksi Uno-peli on ollut huikeassa suosiossa; syksyllä sitä vastoin pelikortit saivat olla hyllyllä kaikessa rauhassa. 





Opiskelija Taijalta saimme lahjaksi Muumipelikortit; niilläkin on ahkerasti pelattu. Ja aina löytyy omat faninsa muille pöytäpeleille, legoille ja hepoille. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti