tiistai 27. toukokuuta 2014

Keväisiä päiviä

Eskarin toukokuu on ollut aurinkoinen ja välillä vähän kiireinenkin. Pikkumetsän viimeiset sadut odottivat lukemistaan, lukudiplomi piti saada valmiiksi, eskaritehtäville piti valmistaa kansio, vuoden varrelta jääneet rästitehtävät piti saada valmiiksi tai ainakin kansioon odottamaan tekemistä, kevätjuhlaan piti valmistaa koristeita, juhlaohjelmaa ja yhteislauluja piti harjoitella  ja muutama ihan uusikin asia odotti vielä opettelua...

Uutena asiana harjoittelimme käsitteitä elävä ja eloton. Pohdiskelimme  ensin kuvien kanssa, onko esimerkiksi aurinko, puu, sieni tai kärpänen eläviä tai elottomia. Sitten otimme esille pinkan aikakauslehtiä ja leikkasimme niitä mieleisiä kuvia elävä ja eloton papereille.





Eskarikansioon askartelimme pöllöt luokan seinällä kaiken vuotta meitä tarkkailleen pöllön mallin mukaan. Takakanteen otimme muistoksi ryhmän valokuvan ja kirjoitimme  nimmarit kaikkiin kansioihin.

Kevätjuhlaan askarrellut kukat ennättivät koristaa luokan omaakin seinää.




Tässä pöllön malli.





Tätä kuvaa emme käyttäneet eskarikansion koristeluun...

Kevään viimeinen esikkoa vietettiin ympäristötalkoiden parissa. Jaoimme ryhmille alueet koulun ja ruokalan ympäristöstä. Sitten siivoushanskat käteen ja roskanmetsästykseen! Paljon löytyi karkkipapereita ja aikuisten parkkipaikan tuntumasta tupakantumppeja... Saimme hyvän saaliin roskia ja hyvän mielen tehdystä työstä. Palkkiona talkoolaisille oli jätskit ruuan jälkeen.

Isac nyppii pienetkin roskat.

Kaikki epämääräiset kasat eivät olleet roskaa. Nurmikolta löytyi korvasieniä.
  
 Osa roskasaaliistamme.

Talkoopäivän ruokana oli hernerokkaa.


Koulukummeja tapasimme pihapelien merkeissä. Vanhat kunnon Kymmenen tikkua laudalla ja Viimeinen pari uunista ulos innostivat niin pienempiä kuin isompia leikkimään. Lapset olivat valmistaneet kummeille kiitoskortit mukavista kummitapaamisista. Ja kiitosta kyllä pitääkin antaa roppakaupalla Jari-opelle ja koko 6A-luokalle; sen verran mallikkaasti ovat kummit käyttäytyneet pieniä eskarilaisia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti