maanantai 29. syyskuuta 2014

syyskuun esikko

Syksyn ensimmäinen esikko oli keskiviikkona 24.9. Edellisenä päivänä oli satanut räntää ja tuuli oli viiltävän kylmä. Jännäsimme, miten käy meidän retkemme, jos sää jatkuu samanlaisena. No, emme saaneet räntäsadetta, mutta ilma oli kyllä aika kylmä!

Lähdimme esikkoretkelle koulun pihasta heti aamulla. Heijastinliivit oli puettu päälle ja rintaan kiinnitetty upouusi esikkomerkki. Matkaan lähtivät paitsi eskarin B-luokkalaiset myös 1A-luokan väki ja muutama lapsi eskarin c-luokalta. Kävelimme pitkässä jonossa oikopolkuja pitkin Veljesniemeen. Siellä etsimme oman väriryhmän kaverit ja teimme ison piirin. Alkulaulun jälkeen sai hetken kirmata tutustumassa ympäristöön.

Tämänkertaisessa esikossa oli viisi rastia, joissa jokaisessa väriryhmät vuorollaan vierailivat. Tekeminen rastilla kesti noin kymmenen minuuttia. Kikan rastilla etsittiin väripalettiin värejä luonnosta.


Annen rastilla eläydyttiin puiden kasvamiseen draamatyöskentelyn avulla.

Sinikan rastilla tutkailtiin eläinten suojavärejä kuvista ja yritettiin löytää luontoon kätkeytyneet lankamadot, siis langanpätkät.

Marjan rastipaikka siirrettin sisälle, että saatin yksi lämmittelypaikka kierrokselle. Veljesniemen tuvassa mietittiin, mikä on elävää ja mikä elotonta. Lehdestä leikattuja kuvia lajiteltiin aiheen mukaan.

Eijan rastilla tehtiin pulmatehtäviä. Piti etsiä vaikkapa 10 käpyä ja tehdä niistä ympyrä. Laittaa kivet ja kepit pituus- tai paksuusjärjestykseen ja kirjoittaa oma nimi tai sen alkukirjain luonnosta löytyvillä asioilla.




Kun tehtävät oli tehty, siirryttiin tupaan lämmittelemään ja eväitä syömään. Lola oli voidellut leipiä valmiiksi ja tehnyt mehut, joten makkaroiden kypsymistä odotellessa oli muuta evästä tarjolla. Tunnelma tuvassa oli lämmin ja tiivis. Eväitten syönnin lomassa musisoitiin mm. laulamalla laulu makkaralle.


Kun läksimme kotimatkalle, aurinko näyttäytyi ja ilma lämpeni niin, että enimpiä fleecepaitoja sai jo riisua pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti