tiistai 3. syyskuuta 2013

iloisia hetkiä

Toisella Askeleittain-tuokiolla mietittiin, miltä tuntuu ja miltä näyttää, kun on iloinen tai surullinen tai kiukkuinen. Puheenvuorokenguru kiersi ja halutessaan sai kertoa, mitkä asiat tekevät iloiseksi. Arjaa ilostutti, kun lauloimme hänelle syntymäpäiväonnittelulaulun. Ja aika moni lapsikin kertoi syntämäpäivän ja lahjojen saamisen olevan niitä kaikkein iloisempia hetkiä elämässä. Joku iloitsi joulusta, joku talvesta, joku karkkipäivästä ja joku Mikkelin reissusta.


Puheenvuorokenguru on Ellenillä.
 Ella miettii, onko kerrottavaa. Isac odottaa omaa vuoroaan.
 Eetu kokeilee, miltä näyttää, kun on oikein vihainen.
Inaria, Emil ja Krista näyttävät iloisia ilmeitä.

Iloisia hetkiä koettiin myös metsäretkellä. Jotkut lapset löysivät heti tekemistä ja leikkejä metsässä, osa pysytteli aikuisten lähettyvillä ja ihmetteli, mitä täällä voisi tehdä. Mutta loppujen lopuksi kaikille löytyi mieluista tekemistä. Käynnissä oli muun muassa oravaleikki sekä linnunpesän rakennusta.

Kaatuneista puista kerättiin käpyjä eskarin askartelumateriaaliksi.


 Pojat saivat aikaan hienon majan.
 Välillä oli aikaa kiipeillä puissa.
 Ellenin ja Jennin lehtiviirit.
 Retken lopuksi teimme metsätaideteoksen. 
Kepeillä rajatuille alueille etsittiin parin kanssa heinää, käpyjä, kaarnaa, lehtiä ja muuta mukavaa.

Maanantaina 2.9. koitti odotettu päivä, kun koulukummit tulivat vierailemaan eskariluokassa. Jokainen eskari sai yhden, jotkut jopa kaksi kummia 6A-luokalta. Ensin esittäydyttiin, sitten päästiin kirjoitus- ja piirtämishommiin. Kummit olivat Jari-opettajan johdolla valmistaneet kortit, joissa oli koulukummin valokuva. Eskarin tehtävänä oli piirtää koulukummille vartalo, kädet ja jalat sekä kirjoittaa tämän nimi. Kummit puolestaan piirsivät ja värittivät eskarilaisen kuvan; muutakin koristetta kortteihin ennätettiin tehdä. Oli oikein mukava kummitunti, kiitos niin isoille kuin pienille.

Eskareilla on nyt ollut pääsy koulunpihan puolelle, joten kummeja pääsee tapaamaan sielläkin. Kummit ovat myös tervetulleita eskaripihaan. Seuraava yhteinen tapaaminen odottaa yhden yön nukkumisen jälkeen. Kävelemme yhdessä urheilualueelle koulun liikuntapäivään ja koulurauhan julistusta kuuntelemaan ja katselemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti