tiistai 16. lokakuuta 2012

purkkapallolla seikkailuun

Lokakuun lukudiplomikirjana luimme Samuli Valkaman kirjoittaman kuvakirjan Kaisa Lipposen ihmeellinen matka. Kaisa on rempseä tyttö, jolla on tavoitteena tulla perheensä temppumaakariksi. Kun Kaisa huomaa naapurin mummosta tippuvan muttereita, herää epäilys, että mummo on ropotti! Ropottimummon paljastamiseksi Kaisa laatii Operaatio Puhalluksen. 218 purkkapalaa suussaan Kaisa saa puhalletuksi mahtavan purkkapallon, joka kuljettaa tytön vakoilemaan mummoa. Lopulta selviää, että mummo ei suinkaan ole robotti vaan ihan tavallinen mummo, joka osaa leipoa herkullista omenapiirakkaa. Kaisasta ja mummosta tulee kaverit, ja mummokin innostuu purkkapallojen puhaltamisesta.

Lukudiplomitehtävänä lapset miettivät, mihin he haluaisivat purkkapallolla lentää. Muutamat lapset haaveilivat avaruuden valloittamisesta purkkapallon avulla, joillekin riitti ihan vaan Mikkelin uimahalliin ja jätskikioskille lentäminen.

Otimme ison paperin ja leikkasimme siihen kaupunkimaiseman korkeine taloineen ja valaistuine ikkunoineen. Purkkapallo leikattiin läpikuultavasta transparent-paperista. Lopuksi jokainen leikkasi oman itsensä taivaalle liitelemään. Tällä kertaa kokosimme niin talot kuin ihmishahmon nelikulmioista. Muutama kolmiokin leikattiin talon katoiksi ja tietysti ihmisen pää oli ympyrän muotoinen. Lapset olivat tällä viikolla harjoitelleet matematiikan tuokioilla geometrisiä perusmuotoja tangram-pelin avulla. Ja nyt olikin mukava käyttää askartelun apuna näitä tietoja ja taitoja.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti