perjantai 5. lokakuuta 2012

taksvärkkipäivä

Perjantaina 5.10. suurin osa koululaisista oli taksvärkissä ja melkein kaikki opettajat Yhtenäiskoulupäivillä Hämeenlinnassa. Koulun käytävät ja piha olivat aika hiljaisia ja autioita. Alakoulun puolella sentään riitti vilinää. Ja meillä eskareilla oli ihan tavallinen eskaripäivä. Aamulla katsoimme kalenteriasiat ja kerroimme kuulumisia. Salissa meillä oli aikaan liittyviä lauluja ja leikkejä. Lauloimme ja lorusimme vuorokaudenajoista, viikonpäivistä ja syksyisestä vuodenajasta.

Pihalla oli raikas viileä keli. Mutta lapsilla oli niin paljon puuhaa, ettei vilu heitä vaivannut. Hiekkalaatikolla oli mahtavat kaivaukset käynnissä. Yllättävän  monta lasta mahtuu pieneen laatikkoon kaivamaan ja teitä rakentamaan.

Kiipeilytelineen ympäristössä oltiin hippaa. Pakenijat pääsivät aina välillä turvaan myös maan pinnan yläpuolelle, kun kiipesivät ylös telineeseen. Keinumaan mahtui aina kaksi lasta kerrallaan. Ja kun pieni tyttöporukka aloitti polttopallon, se pian innosti isomman joukon mukaan peliin.





Tytöt ennättivät hypätä naruakin. Aluksi he kokeilivat naruhyppyä rinteessä, mutta se oli aika vaikeaa. Tasaisella kiveyksellä hypyt onnistuivat paremmin.

Ella on ollut tarkkasilmäinen tyttö, ja tänään löytyi jo kolmas onnea tuova neliapila. Kaksi ensimmäistä on löytynyt pihalta, mutta nyt Ella bongasi nelilehtisen apilan aidan takaa.

1 kommentti:

  1. On tosi kiva kuulla ja nähdä miten teillä eskarissa päivät sujuvat! Kiitos paljon tästä mukavasta blogista :)

    VastaaPoista