perjantai 18. lokakuuta 2013

esikko

Keskiviikkona 16.10. kokoonnuimme eskarisaliin yhdessä eskari A-luokan ja ekaluokan kanssa. Meitä oli niin paljon, että emme mahtuneet yhteen suureen piiriin, vaan piti tehdä kaksi sisäkkäistä piiriä. Esikon aloitukseksi lauloimme Ystävälaulun. Sitten jakaannuimme ryhmiin, joiden nimet tällä kertaa olivatkin erittäin hyvin aiheeseen sopivat. Esikon aiheena oli nimittäin kansansadut. Niinpä karhut, ketut, oravat, siilit, jänöt ja korpit kiersivät kolmella saturastilla ja viipyivät kussakin noin 20 minuuttia.

Yhdellä rastilla aiheena oli hölmöläissadut. Lapset kuulivat Hölmöläisakkojen uintiretkestä. Sen jälkeen harjoiteltiin yhdessä lausumista.

Toisella rastilla kuultiin satu ketusta ja jäniksestä, ja siitä miten kettu huijasi jänikseltä itselleen valkoisen hännänpään. Sitten sadun tapahtumat liimattiin paperille sarjakuvaksi ja väritettiin.



Kolmannellakin rastilla kuultiin viekkaasta ketusta. Tässä sadussa kettu onnistui huijaamaan korpin juuston itselleen. Sadun kuulemisen jälkeen askarreltiin kettu kolmioista ja neliöistä ja kuunneltiin hauskaa korppi-laulua.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti