keskiviikko 2. lokakuuta 2013

kummin kanssa

Keskiviikko-aamuna 2.10. lapset siivosivat lelut ja tavarat paikoilleen ja asettuivat itsekin omille paikoilleen ennätysnopeasti, kun kerroin, että luokkaamme tulee pian vieraita. Eskarit taisivat arvata, että koulukummithan ne vieraaksemme saapuvat. Ja sitten kun asia varmistui, luokassa kaikuivat JEE-huudot.

Ensimmäisellä kummitunnilla valmistimme ystävärannekkeet. Eskarilainen sai valita lankojen värit, ja yhdessä kummin kanssa pyöritettiin värikäs nauha molemmille. Puolet porukasta työskenteli 6A-luokassa ja puolet eskariluokassa. Nauhojen pyörittäminen sujui hyvin, ja aikuiset auttoivat langan menekin arvioinnissa sekä solmujen tekemisessä.


Kun rannekkeet oli valmiit, lähdettiin yhdessä välitunnille. Pihalla pelattiin jalkapalloa, oltiin piilosta, keinuttiin, kiipeiltiin ja rakenneltiin hiekkiksellä. Ilma oli niin kaunis, ettemme piitanneet kellonsoitosta, vaan jatkoimme välituntia vähän pidempään.





Toisella kummitunnilla pelattiin pöytäpelejä. Otimme taas käyttöön kaksi luokkaa, jotta kutosten kotiluokkaan pääsi tutustumaan myös se toinen puolikas eskareista. Tänään pelattiin muun muassa Kimbleä, Arvaa kuka -peliä, Kanaset-muistipeliä, Communicatie-selityspeliä, Quips-väripeliä, Harakkavarkaita ja Hedelmätarhaa.







Tämä päivähän oli eskareiden mielestä ihan paras! Ja kummitkin näyttivät viihtyvät lasten kanssa oikein hyvin. Jari-opettajan kanssa on jo suunniteltu kaikenlaista mukavaa yhteistä tekemistä syyslukukaudelle. Seuraavat kummitunnit ovat syysloman jälkeen; olkoon vielä yllätyksenä, mitä silloin tehdään. 

Kiitos koulukummeille kauniista käytöksestä ja mukavasta aamutuokiosta lasten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti